Magnum Wine by Carlos Lucas
Alle vinene vi lager forteller en historie. Hver eneste flaske representerer lidenskap, følelser og hengivenhet. -Carlos Lucas.
Carlos Lucas er utdannet ønolog fra Montpellier SupAgro, og foruten Douro, Alentejo og Bairrada i Portugal har han laget vin i Piemonte, Vale de S. Francisco og Priorat. I 1994 kjøpte familien gården Quinta do Ribeiro Santo sentralt i Dão, i åssidene til den høyeste fjellkjeden i Portugal, Serra da Estrela. Lucas plantet lokale druetyper som Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinto Cão and Encruzado, disse trives godt i den karrige, steinete jorden. Vinmarkene ligger 400-600 moh og er omgitt av furu-, eukalyptus- og eikeskog. Tørre, solrike dager i vekstsesongen gir druene den fruktige, modne smaken, mens kjølige netter bevarer friskhet og syre i vinen.
Med fokus på bærekraft, kvalitet og Dãos unike terroir produserer Carlos Lucas viner fra Ribeira Santo i forskjellige stiler – fra unge og friske til lagringsdyktige årgangsviner som kan ligge i 20 år.
Flere av vinene oppnår konsekvent over 90 poeng hos Robert Parker, Wine Enthusiast og Wine Advocate.