icon pdf

Zenato

Zenato – en kjærlighetshistorie
Da den tjuefem år gamle Sergio Zenato så utover sin første vinmark i San Benedetto di Lugana i 1960, kjente han på en følelse som ikke kan beskrives som annet enn forelskelse. Det samme kan sies om de som i dag, over seksti år senere, smaker vinene fra Zenato for første gang.

Zenato ligger i området San Benedetto di Lugana, i nærheten av innsjøen Garda. Omgitt av oliventrær og bølgende åssider fylt med vinranker, finner vi denne vakre og velstelte vingården til Zenato-familien. Sergio Zenato grunnla vingården i 1960. Han hadde lært faget av sin far og var lidenskapelig opptatt av vin. I dag lever Sergio Zenatos energi og ambisjoner gjennom hans kone Carla og deres to barn Alberto og Nadia Zenato som nå driver vingården sammen.

Alberto er vinmakeren som sørger for at kvaliteten til enhver tid er på topp. Nadia er markedsansvarlig, med et godt øye for design. De er begge svært opptatt av å bevare Zenatos status som kvalitetsleverandør av vin fra Veneto. Opprinnelig lagde familien Zenato hvitviner på druen Trebbiano di Lugana, og var blant produsentene som satte hvitvin fra Lugana på det internasjonale kartet. I dag er de aller mest kjent for sine røde Valpolicella-viner.

Since year 1960

Merkevarer
hvitvin, rosévin, rødvin og musserende
Land
Italia
Distrikt
Veneto

Se vårt utvalg

Zenato Bardolino