Abadía Da Cova (2023)
Mencía har sine røtter i den vakre og bratte Ribeira Sacra-regionen i Galicia, nordvest i Spania.
Mencía-viner er kjent for sine intense, fruktige aromaer av røde bær som bringebær, jordbær og kirsebær, ofte med florale toner av fioler og undertoner av mineralitet og krydder. Tanninene er vanligvis myke og avrundede, og vinen har en god balanse mellom friskhet og fylde, noe som gir en raffinert munnfølelse og en lang avslutning.
Historisk sett har Mencía vært en drue som ofte ble brukt til å lage enklere bordviner. Men etterhvert som vinproduksjonen i Ribeira Sacra har fått økt oppmerksomhet, særlig gjennom småskala, kvalitetsorienterte produsenter, har Mencía blitt en av de mest verdsatte druesortene i området. Dette skyldes både den unike karakteren druen kan gi i vinene og den omhyggelige håndplukkingen som er nødvendig for å dyrke druen i de ofte svært bratte vinmarkene som er typiske for Ribeira Sacra.
Abadia da Cova – 100% Monica fra Ribeira Sacra. Vinstokker er fra 20- 80 år gamle i granitt- og skiferjord. Druene håndplukkes i 20 kg bokser, et første utvalg i vinmarken og andre utvalget gjøres også manuelt før druene transporteres til vingården. Hver plott gjæres separat i franske eiketønner på mellom 2000L til 7000L. En del av vinene lagres mellom 6 til 9 måneder i de samme fatene og en del i ståltanker frem til tapping.
Passer utmerket til mange typer mat, inkludert stekt eller grillet kjøtt, retter med sopp, middelhavsretter, og modne oster. Drikkes nå for å nyte den fruktige og friske karakter.
Passer til
Karakteristikk
- Friskhet
- Fylde
Råstoff, lagring og smak
- Mencia 100%
- Saftig og ungdommelig preg av friske røde bær, krekling og morell, hint av urter, kamfer og pepper.
- Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Vinmonopol nr
- 17443101
- Alkoholprosent
- 12%
- Varetype
- Rødvin
- EPD nr
- -
- Vecturanummer
- -
- Sukkerinnhold
- < 3 g/l
- Land
- Spania
- Utvalg
- -
- Syreinnhold
- 4 g/l
- Distrikt
- Galicia
- Forpakning
- 75 cl, Glass
- Segment
- -