icon pdf

Alain Geoffroy

Alain Geoffroy er en familiedrevet vingård med lange tradisjoner og autentisitet til terroiret i Chablis.

Chablis er et av de eldste og mest respekterte vinområdene i Frankrike. Området befinner seg nord i Burgund, strekker seg gjennom 20 landsbyer og dekker mer enn 4.300 hektar vinmark. Jordsmonnet i dette området blir kalt Kimmeridge og består av kalk, leire og store mengder fossile østers.  Dette er mineralrik og porøs jord, hvor røttene til vinplanten går dypt ned for å finne vann. Dette gir grunnlag for særdeles mineralske viner, og er et av de områdene i verden hvor jordsmonnet gjenspeiles best i vinen. Chablis lages utelukkende av Chardonnay-druen.

Domaine Alain Geoffroy, ligger i landsbyen Beines, to kilometer vest for byen Chablis. Her har de 45 hektar vinmark, hvorav Vau-Ligneau, Beauroy og Fourchaume er klassifisert som Premier Cru, samt Les Clos som er klassifisert Grand Cru vinmark. 

De benytter temperaturkontrollerte ståltanker i vinifikasjonen for å bevare friskheten og den typiske Chablis karakteren. Det eneste unntaket er en liten produksjon av Vieilles Vignes vin som lagres på eik. All vin de produserer tappes på eiendommen.

Since year 1850

Merkevarer
Vin
Land
Frankrike
Distrikt
Chablis