icon pdf

Berta Distillerie

“We are a family in love with our land”. Med stor respekt for jorda, jobber og utvikler Berta seg stadig med å begrense forbruket sitt. De jobber bærekraftige innen hele produksjonen og unngår bevisst å produsere mer enn de trenger. Blant annet samarbeider de med Treedom (en plattform som lar hvem som helst plante trær i forskjellige land i verden) og for hver ordre av “Elise” og “Unica” grappa – plantes et nytt tre i Kenya!

Distillerie Berta er muligens Italias beste grappa-produsent. Mange mener ihvertfall det.

Fire generasjoner har det tatt å lage det moderne destilleriet. Berta har vært en pioner innen grappa-produksjon, og de fleste av grappaene er fatlagret.

Berta bruker franske Troncais d ́Allier fat med medium toast, Bertas topp moderne destilleri ligger i Mombaruzzo i Piemonte og produsenten lager grappa av mange ulike druer og med utallige typer lagring på ulike fat. Kvaliteten på det ferdige produktet avgjøres av kvaliteten og ferskheten på pomacen (druerestene) som brukes i destilleringen. Berta har utviklet et unikt system hvor vinprodusentene de samarbeider med sender sine druerester i lufttette tanker for optimal kvalitet.

Since year 1947

Merkevarer
Berta
Land
Italia
Distrikt
Piemonte