icon pdf

Livio Felluga

Gjennom hele livet har Livio Felluga vært visjonær, nysgjerrig og utradisjonell, og etter hver utfordring har han alltid gått tilbake til utgangpunktet; Familien, jorden og fjellene. Det er lett å se hvordan Livio Felluga og vinene hans er blitt en del av landskapet.  Dette fantastiske landskapet mellom Adriaterhavet og sentral-Europa med sin dramatiske historie; Flere kriger og dermed landegrenser i konstant endring samtidig som keiserdømmer og kongeriker forsvant rundt dem.

“Vi ser på oss selv som en klassisk vinprodusent, likevel er vi alltid på jakt etter nye metoder, forsiktige endringer og små justeringer slik at vi alltid er i forkant av utviklingen.  Det er mange detaljer som skal på plass gjennom året. Samtidig er det også viktig å huske på at en vin som Terre Alte ikke skal gjennomgå noen revolusjon. Vi skal bevare våre tradisjoner, vår filosofi, vår respekt for jordsmonnet og vår identitet.  Det er tross alt dette som har gjort Livio Felluga til det vi er i dag; Anerkjent som en av de aller beste vinprodusentene.”

Livio Felluga er også opptatt av bærekraft som er en viktig brikke i produksjonen.  Fremgangen hans er basert på dyp respekt for landskapet og miljøet rundt, samt at man hele tiden utvikler og forbedrer selve produksjonen.  Det er viktig å ivareta dette landskapet, dets kraft, og dets mulighet til å produsere vin med særpreg fra nettopp dette området.

“Det er ikke snakk om å få alle mulige sertifikater for å øke markedsverdi, men passe på at våre verdier gjennomsyrer alle stadier i produksjonen.  Derfor, kun for å nevne noen få eksempler; Vi bruker kun organisk gjødsel, det er totalforbud mot å luke i vinmarkene, all strøm kommer fra fornybare kilder, vi har sterkt fokus på å redusere bruk av plast, og vi ivaretar skogen og landskapet rundt vinmarkene. Vi er også med i ISO 14001 miljøstyringssystem og bidrar i SQNPI”
(De italienske vinprodusenters nasjonale miljøprogram).

Since year 1930

Merkevarer
Vin
Land
Italia
Distrikt
Friuli