icon pdf

Nyetimber

Nyetimber er en av Englands mest anerkjente produsenter av musserende vin. I England, i West Sussex lages det musserende vin som vinner blindtester mot Champagne.

Nyetimber har vunnet mange internasjonale priser, og er driveren bak det ekstraordinært gode ryktet til Engelsk musserende vin. Musserende vin fra de britiske øyer fikk mye oppmerksomhet i 2009 da Nyetimber Classic Cuvee 2003 ble kåret til verdens beste musserende vin av “Italian Bollicine del Monde”.  I dag er Nyetimber UKs største musserende vinprodusent. Nyetimber var den første produsenten fra de Britiske øyer som lagde musserende vin av 100% klassiske champagnedruer.

I dag drives og eies huset av nederlenderen Eric Hereema. Han har utvidet vinmarkene fra 14 ha til 170 ha og kvaliteten har blitt enda bedre. I 2007 ble den kanadiske vinmakeren Cherie Spriggs og hennes mann Brad Greatrix ansatt. Spriggs arbeid og forståelse for det værbitte, fuktige og kalde klimaet vi finner på de britiske øyer, har mye av æren for at Nyetimber er en av få som lager musserende vin av meget høy kvalitet i England.
Grunnet ekstrem årgangsvariasjon er det ikke bare å kopiere metodene som brukes i Champagne. Spriggs fokuserer på å se alle årganger som en individuell unik årgang og har gått bort fra tidligere praksis hvor man unngikk malolaktisk fermentering for enhver pris. I den fatalt dårlige årgangen 2011 ble det ikke laget noen vin hos Nyetimber. I 2012 ble kun 3% av årets avling til vin. Dette sier noe om kvalitet og perfeksjonismen som ligger til grunn. Nytt i de siste årgangene er at i underkant av 3% av vinen blir fermentert på nye fat.

Since year 1988

Merkevarer
Musserende
Land
England
Distrikt
West Sussex

Nyetimber produkter