icon pdf

OSS Craft Distillery AS

En nedstengt bio-etanolfabrikk og en eksilbergenser med teft for gode smaker var det som skulle til for at OSS Craft Distillery AS ble stiftet og ble til det første destilleriet i Bergen på nesten 200 år.

Oss Craft Distillery er en norsk brennevinsprodusent med destilleri i Bergen. Det er første gang på nesten 180 år at det brennes på lovlig vis i vestlandsbyen. I 1818 var det hele seks brennerier bare i bykjernen. Kortreist og bærekraftig er en del av identiteten hos Oss Kraft Distillery. Bareksten Botanical Gin er allerede etablert som en kjent merkevare internasjonalt.

Bareksten botanical gin fikk dobbelt gull i VM for brennevin i San Francisco i 2017 og i 2019 gjentok de dette, og nå i 2021 vant de denne utmerkelsen for tredje gang. Dette har ikke skjedd før i gin-kategorien at noen har vunnet dobbelt gull tre ganger.

I juni 2021 vant Bareksten Botanical Gin også høyeste utmerkelse (top award) under The Gin Masters 2021 i London i kategorien London Dry. Juryen betegner vinneren med «delicious complexity» ble i 2020 kåret til verdens beste London dry gin.

Oss logo

Since year 2014

Merkevarer
Akevitt, gin og rom
Land
Norge
Distrikt
Flesland