icon pdf

Umberto Cesari – Italia, Emilia-Romagna

Mat og vin går hånd i hånd. Med forankring i lokale råvarer, tradisjoner og kulturer er det en vedtatt tommelfingerregel at vin og mat som produseres i samme område er en god kombinasjon. Det høres i bunn og grunn ganske logisk ut, men har du tenkt på hvorfor det er slik? I dag lever vi i en tid hvor vi har tilgang til vin fra hele verden, og vi kan kombinere mat og vin i uendelige varianter. Før i tiden derimot (og fremdeles mange steder i Europa) fikk man som regel ikke tak i annen vin enn den lokale, og den lokale vinen var således laget med lokale matskikker i tankene. Det er i tillegg først i nyere tid at vindyrking er blitt en monokultur, altså at bonden dyrker kun ett produkt. Tidligere dyrket bøndene alt mulig som egnet seg i området, noe som betydde at de samme menneskene som stod bak vinen – også stod bak mye av maten i området. Det er åpenbart at dette har formet tradisjonene.

Hvis vi nå bruker det samme resonnementet, er det et paradoks at Emilia-Romagna ikke er blant de mest anerkjente vinregionene i Italia. Dette er tross alt hjemstedet til parmesanost, parmaskinke, og spaghetti bolognese – noen av den mest berømte maten fra Italia. Emilia-Romagna har stort sett produsert vin av lavere kvalitet og omdømmet har blitt formet deretter.
Inntil nå.
I dag foregår det en revolusjon i området og produksjon av kvalitetsvin, med familieprodusenten Umberto Cesari i spissen. Av mange regnet som den ypperste produsenten fra området, er dette virkelig beviset på potensialet som ligger i vindyrkingen i området. Umberto Cesari produserer sangiovese-baserte viner av den beste kvalitet, og er nå å finne på det norske markedet.
Bli kjent med Umberto Cesari og du vil raskt finne ut hvordan lokale mat og vinkombinasjoner virkelig skal være.

Since year 1964

Merkevarer
Frizzante, Spumante, hvitvin, rødvin
Land
Italia
Distrikt
Emilia-Romagna