icon pdf

Whyte & Mackay

I 1882 startet whiskyforhandlerne James Whyte og Charles Mackay firmaet Whyte & Mackay i Glasgow. Deres første Whisky, Whyte & Mackay Special Blend, ble umiddelbart en stor suksess og selger i dag mer enn 1 million kasser hvert år.

Whyte & Mackay har siden oppstarten i et varehus ekspandert enormt. I 1960 overtok de The Dalmore Distillery, beliggende nordøst i Skottland. I 1973 fulgte Tomintoul og Fettercairn Distilleries. Den senere tid har de også overtatt Jura Distillery, samt merkevarer som Inverness Cream, Cluny, Pinky Vodka og Glayva i porteføljen.

Jura og Dalmore var i 2013 de to maltwhiskyene som økte mest i volum i verden. De topper også listene til ærverdige «The Whisky shop», og er i dag tilgjengelig over hele verden.

Masterblender Richard Paterson, kjent som The Nose, har jobbet i selskapet siden 1970. Han er en levende Whisky-legende, og reiser jorden rundt for å presentere Jura og Dalmore. Han startet å jobbe med Whisky når han var 17 år, har skrevet flere bøker og har forsikret sin nese for flere millioner kroner.

Since year 1882

Merkevarer
Brennevin
Land
Skottland
Distrikt
Glasgow

Se utvalget