Skouras Peplo Rosé (2022)
1/3 Agiorgitiko (leire-jordsmonn), 1/3 Syrah (steinholdig-jordsmonn), 1/3 Mavrofilero (sandholdig jordsmonn).
Vinmarkene ligger 600 moh.
Alder på vinplanten er i gjennomsnitt 24 år.
Innhøsting skjer i månedskiftet september/oktober.
Vinifikasjon og modning
Agiorgitiko fermenteres i ståltank ved 15°C og modnes i acacia-fat i 4 måneder.
Syrah fermenteres i ståltank ved 15°C og modnes i ståltank i 4 måneder.
Mavrofilero – fermenteres på egg-formede amforaer med skallkontakt i 4 måneder.
Klar rosa. Intens og frisk duft med aroma av rød frukt, jordbær, kirsebær, hvite blomster, fiol og roseblader, kombinert med sitron, grapefrukt, hint av mineralitet, og honning. Medium fylde, flott friskhet og struktur. Fin kompleksitet som kommer fra acacia-fat og leire-jordsmonnet. Lang ettersmak av lime og sitron.
Passer til
Karakteristikk
- Friskhet
- Fylde
- Sødme
Råstoff, lagring og smak
- Agiorgitiko 33%, Moschofilero (Mavrofilero) 33%, Syrah 33%
- Middels fyldig, strukturert og med lang ettersmak.
- Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Vinmonopol nr
- 15584101
- Alkoholprosent
- 13%
- Varetype
- Rosévin
- EPD nr
- 6260392
- Vecturanummer
- -
- Sukkerinnhold
- < 3 g/l
- Land
- Hellas
- Utvalg
- -
- Syreinnhold
- 7 g/l
- Distrikt
- Peloponnes
- Forpakning
- 75 cl, Glass
- Segment
- -