Clos Culombu Rosé
Korsika, AOC Corse Calvi. Økologisk.
Blek rosa frage. Duft av grønn vår og bringebær. God tekstur og frisk finish. Passer til aperitiff, salater og fisk.
Druer: 60% sciaccarellu, 30% niellucci , 10 % cinsault.
Druenavnet sciaccarellu (sja:karell:o) avledet fra prefikset ‘sciacca’, fra druenes sprø karakter. Drueskallet visner når de når modenhet. Svært motstandsdyktig mot sykdommer. Lett og elegant struktur. Kraftige aromaer av pepper, solbær, kirsebær, lakris, røyk, kanel, lær, bringebær og appelsin.
Blandet med andre varianter, kan den lage flotte roséviner med duft og smak av røde bær, tropisk frukt, blomster og krydder.
Druen niellucci (nie:lutsjii)er genetisk lik sangiovese. Det sies at druen er opprinnelig fra Korsika og noen hevder den er fra Toscana via Pisa. Uansett, i dag vokser den kun på Korsika og trives veldig godt i dette jordsmonnet (leire og kalkstein) og druen blendes ofte med sciaccarellu, som i Clos Culombu Rosé!
Passer til
Karakteristikk
- Friskhet
- Fylde
- Sødme
Råstoff, lagring og smak
- Cinsault 10%, Nielluccio 30%, Sciacarello 60%
- Strukturert, middels fyldig med frisk ettersmak.
- Drikkeklar, ikke egnet for lagring
- Vinmonopol nr
- 16830801
- Alkoholprosent
- 13%
- Varetype
- Rosévin
- EPD nr
- 6450118
- Vecturanummer
- -
- Sukkerinnhold
- < 3 g/l
- Land
- Frankrike
- Utvalg
- -
- Syreinnhold
- 4 g/l
- Distrikt
- Korsika
- Forpakning
- 75 cl, Glass
- Segment
- -