
Mauro Veglio Barbera d’Alba Cascina Nuova (2022)
Intens rubinrød farge. Rik duft av plommesyltetøy og hylleblomst. Lett krydret med hint av kandisert frukt. Kraftfull og energisk smak med en flott konsentrasjon og syre. God lengde og fin mineralsk smak som skyldes vinmarkenes alder og den unike jordsmonnet.
Serveringstemperatur: 16–18 °C. Drikkeklar, men har også potensial til å lagres godt i flere år.
Barbera-vinstokkene er plantet tidlig på 1960-tallet (beskjæring: Guyot).
Vinifikasjon: maserasjon med skall i ståltanker ved kontrollert temperatur i ca. 10 dager før druene presses og gjæringen i ståltanker i ca. 20 dager, etterfulgt av malolaktiske gjæring. I desember overføres vinen til små eikefat, hvorav 40 % er nye og 60 % brukt én til to ganger tidligere. Vinen modnes i 18 måneder og etter omstikking til ståltank tappes vinen på flaske uten klaring eller filtrering.
Passer til
Karakteristikk
Råstoff, lagring og smak
- Barbera 100%
- Intens, saftig og smaksrik med aroma av tørket frukt, røde bær, krydder og blomst. Lang ettersmak.
- Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Vinmonopol nr
- 10509601
- Alkoholprosent
- 15%
- Varetype
- Rødvin
- EPD nr
- 6402556
- Vecturanummer
- -
- Sukkerinnhold
- < 3 g/l
- Land
- Italia
- Utvalg
- -
- Syreinnhold
- 7 g/l
- Distrikt
- Piemonte
- Forpakning
- 75 cl, Glass
- Segment
- -