Champagne A. D. Coutelas

Vinmarkene er de siste åtte årene blitt gjødslet med norsk tang – noe som tilfører en saltmineralitet som merkes godt i de chardonnay-baserte champagnene.

Champagne AD Coutelas drives av unge Damien Coutelas ; 8. generasjon vinmaker, sammen med kona, Angelique. Familiefirmaet A.D. Coutelas ble startet i 1809 av Louis-Victor Coutelas, i landsbyen Villers-sous-Châtillon som ligger i Vallée de la Marne. Etter å ha startet med å selge druer til regionens store firmaer, begynte familien å lage sin egen champagne i mellomkrigstiden. Vinhusets ligger i dag i landsbyen Dizy og deres åtte hektar store areal produserer årlig 90.000 flasker. Coutelas’ eldste og opprinnelige vinmarker ( fire hektar i Villers-sous Châtillon) har vært i familiens eie siden starten.
Med dyp leirjord, mergel og kalk er den perfekt til å dyrke druen Pinot Meunier. Vinmarkene er de siste åtte årene blitt gjødslet med norsk tang – noe som tilfører en slags saltmineralitet som merkes godt i de chardonnay-baserte champagnene.

Produsenten eier i dag også nesten tre hektar i Vitryat, nær Châlons-en-Champagne. Vinstokkene er minst 60 år gamle og befinner seg både i Vallée de la Marne for Pinot Meunier, Montagne de Reims for Pinot Noir og Côtes de Blancs (Cramant) for Chardonnay. Filosofien til Damien er å lage annerledes champagner enn sine naboer. I tillegg til å bruke druer fra gamle vinstokker, noe som gir lavere avkastning og høyre konsentrasjon av stoff i druene, er Coutelas kjent for å lagre vinene veldig lenge på bunnfallet, i de fleste tilfeller opptil 8 år.

Merkevarer
Vin
Land
Frankrike
Distrikt
Champagne

Vårt utvalg