Vietti
Vietti – Piemonte på sitt beste!
Vietti er berømt for sine lagringsdyktige og ekstremt konsentrerte baroloer, og unike barbera-viner av høy klasse. De er også kjent for å ha gjenoppdaget den lenge glemte druetypen, roero arneis.
I den vakre landsbyen Castiglione Falletto, finner vi Viettis vinkjeller og hovedsete. I de eldgamle, mørke og fuktige kjellerne, ligger det gamle vinskatter som fortjener minst 20 år til nede i bekmørket. Det var her i 1919 at familien bestemte seg for å satse på egen vinproduksjon og Patriarch Mario Vietti var den første til å tappe egenprodusert Vietti-vin.
Alfredo Currado, gift med Luciana Vietti, bragte Vietti til nye høyder i 1952 da han startet eksport til USA. Han var også av de aller første i Piemonte til å «vinifisere» enkeltparseller og vinmarker separat, og var blant de første til å lage enkeltvinmarks baroloer. Alfredo kalles far av roero arneis, siden han i 1967 begynte å investerte tid og krefter på å gjenoppdage denne utdøende druesorten og i dag er roero arneis den mest berømte hvite druesorten fra Roero-området, nord for Barolo.
Viettis viner utsmykkes med etiketter designet av anerkjente kunstnere, og etikettene lages etter inspirasjon fra hver enkelt vin, denne tradisjonen har pågått siden 1974.