icon pdf

Vietti

Vietti – Piemonte på sitt beste!

Vietti er berømt for sine lagringsdyktige og ekstremt konsentrerte baroloer, og unike barbera-viner av høy klasse. De er også kjent for å ha gjenoppdaget den lenge glemte druetypen, roero arneis.
I den vakre landsbyen Castiglione Falletto, finner vi Viettis vinkjeller og hovedsete. I de eldgamle, mørke og fuktige kjellerne, ligger det gamle vinskatter som fortjener minst 20 år til nede i bekmørket. Det var her i 1919 at familien bestemte seg for å satse på egen vinproduksjon og Patriarch Mario Vietti var den første til å tappe egenprodusert Vietti-vin.

Alfredo Currado, gift med Luciana Vietti, bragte Vietti til nye høyder i 1952 da han startet eksport til USA. Han var også av de aller første i Piemonte til å «vinifisere» enkeltparseller og vinmarker separat, og var blant de første til å lage enkeltvinmarks baroloer. Alfredo kalles far av roero arneis, siden han i 1967 begynte å investerte tid og krefter på å gjenoppdage denne utdøende druesorten og i dag er roero arneis den mest berømte hvite druesorten fra Roero-området, nord for Barolo.

Viettis viner utsmykkes med etiketter designet av anerkjente kunstnere, og etikettene lages etter inspirasjon fra hver enkelt vin, denne tradisjonen har pågått siden 1974.

Since year 1873

Merkevarer
hvitvin og rødvin
Land
Italia
Distrikt
Piemonte

Se vårt utvalg