
Charles Dufour Bulles de Comptoir
#13 “Cuisine du Dimanche”
Økologisk Champagne laget etter biodynamiske prinsipper. Lys grønngul farge. Kompleks duft av grønne epler, brioche, sitrus og streif av nøtter. Knusktørr, elegant og syrefrisk champagne.
Charles Dufour holder til i Aube, syd i Champagne. Han har 5 hektar vinmark drevet etter biodynamiske prinsipper. Økologisk sertifisert og store deler av vinstokkene er svært gamle. Denne helt unike Champagnen inneholder 10 % Pinot Blanc, en gammel og nestet utdødd druetype i Champagne. Svært begrenset produksjon.
Drueblanding: Pinot noir (60%) Chardonnay (30%) Pinot blanc (10%) basevin fra 2022 og 35% réserve perpétuelle (reservevin) og omkorking i mai 2025.
Passer til
Karakteristikk
- Friskhet
- Fylde
- Sødme
Råstoff, lagring og smak
- Chardonnay 35%, Pinot Blanc 10%, Pinot Noir 55%
- Rik og ren, nøtteaktig. God balanse og syrefriskhet.
- Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Vinmonopol nr
- 1266001
- Alkoholprosent
- 12%
- Varetype
- Musserende vin
- EPD nr
- 4323994
- Vecturanummer
- 144985
- Sukkerinnhold
- 3 g/l
- Land
- Frankrike
- Utvalg
- Bestillingsutvalg
- Syreinnhold
- 6 g/l
- Distrikt
- Champagne
- Forpakning
- 75 cl, Glass
- Annet
- Økologisk sertifisert