Thomas Dakin Gin
The Legacy of THOMAS DAKIN lives on in Manchester England.
Thomas Dakin small batch gin. Klassisk stil, single gin med einebær- og sitruspreg. Destillert i små kvantum i kobber-pot still. Elleve gin-botaniske ingredienser, inkludert einebær, appelsinskall, engelsk koriander, angelicaurt (kvann/engleurt), grapefrukt, cubebs-pepper, anis og et hint av en type pepperrot, som gir den klassiske ginen en ny vri.
Thomas Dakin, en destillatør fra Warrington i det nordvestre England, kjøpte i 1761 en eiendom i hjembyen for å starte produksjon av gin. Dette kjøpet markerte grunnleggelsen av destilleriet G&J Greenall, som nå har produsert gin i 250 år og er Englands eldste gindestilleri. Dakins svigerdatter Margaret innførte den revolusjonerende Coffey-metoden for kontinuerlig destillasjon kunne det produseres større kvanta gin av bedre kvalitet. Den gamle destillasjonskjelen fra 1834 er fortsatt i bruk den dag i dag. Selskapet fikk nye eiere i august 2011, og er etter dette en del av den internasjonale gruppen Quintessential Brands. Arven etter Thomas Dakin lever i nytt destilleri i Manchester, hvor Thomas Dakin Small Batch GIN produseres.
Karakteristikk
- Fylde
- Sødme
Råstoff, lagring og smak
- Kompleks og balansert. einer, sitrus og pepper.
- Vinmonopol nr
- 7774201
- Alkoholprosent
- 42%
- Varetype
- Gin
- EPD nr
- 4922019
- Vecturanummer
- 147936
- Sukkerinnhold
- < 3 g/l
- Land
- England
- Utvalg
- -
- Distrikt
- Øvrige
- Forpakning
- 70 cl, Glass
- Segment
- -